Kolme tehokasta tapaa vahvistaa työyhteisöä

Hyvinvointi pop up

Optimoodin Hyvinvointi pop up -päivästä voidaan rakentaa virkistävä, tarpeisiinne suunniteltu ja aktiivinen työhyvinvointipäivä.

Miten koostetaan terveellinen ja energisoiva välipala? Miten helpottaa päätetyöskentelystä väsyneitä silmiä? Entä miten saa pienillä teoilla virtaa työpäivään ja sujuvuutta arkeen?

Pysähdytään oman hyvinvoinnin äärelle kokonaisen päivän ajaksi.

Luentojen teemoja voivat olla esimerkiksi ”Miten tehdä muutoksesta pysyvä?”, ”Miten rakentaa omaa hyvinvointia pitkällä tähtäimellä?” tai ”Kuinka koota päivän ateriat?”

Myös InBody- ja Firstbeat-mittaukset.

Kysy lisää!

Lähityöviikko

Etä- ja hybridityömalli on muuttanut työarkea. Lähityöviikko tuo työntekijät yhteen ja mahdollistaa yhteisöllisen tekemisen sekä ideoita synnyttävät kahvipöytä- ja käytäväkeskustelut.

Viikon aikana voidaan toteuttaa normaaliin työarkeen sopivasti ripoteltuna erilaista aktivoivaa ohjelmaa, kuten ohjattuja keskusteluja valituista teemoista, taukojumppaa, lajikokeiluja, smoothiepajaa yms.

Jokaisesta ohjelmasta jää kättä pidempää: ohjeet treeneihin tai välipaloihin toimitetaan vielä kirjallisessa muodossa osallistujille. Näin ohjeet pysyvät mielessä ja käytössä.

Kokonaisuutemme sisältävät aina valmennuksellisen osion, jonka avulla varmistetaan, että opitut keinot oman hyvinvoinnin parantamiseksi tulevat mukaan arkeen. Näin saadaan aikaan todellista muutosta.

Voit lukea palautteita lähityöviikosta täältä: https://www.optimood.fi/palautteita/

Pidemmät hyvinvointiohjelmat

Yksi luento, vaikka se olisi miten hyvä, ei ihan riitä pitkän tähtäimen tavoitteiden saavuttamiseksi. Ongelmat ovat usein syntyneet vuosien aikana, joten tukea muutokseen tarvitaan myös pidemmäksi aikaa. Siksi tarjoamme mahdollisuutta pureutua omaan hyvinvointiin asiantuntijoidemme johdolla.

Pitkät hyvinvointiohjelmat sisältävät sekä ryhmä- että yksilövalmennusta, jolloin työntekijät saavat omavalmentajan.

Omavalmentajan kanssa on mahdollista keskustella säännöllisesti omaan hyvinvointiin liittyvistä asioista ja edetä tilanteen kartoituksesta yksilöllisen suunnitelman laatimiseen ja oman hyvinvointiohjelman toteuttamiseen.

Omavalmentaja motivoi, sparraa ja tarjoaa myös haastetta, jotta omasta hyvinvoinnista huolehtiminen ei jää puolitiehen. Omaan hyvinvointiin pureutudutaan syvällisesti. Näin saadaan vaikuttavia tuloksia aikaiseksi.

Saatavilla on myös tietopankki, jonka avulla osallistuja voi opiskella ja hakea inspiraatiota oman hyvinvoinnin tueksi. Tietopankki sisältää niin ravitsemukseen, palautumiseen, liikuntaan, stressinhallintaan kuin muihin ajatustyöläisen työkykyyn vaikuttaviin aiheisiin liittyviä kokonaisuuksia.

Optimoodin filosofiaa

Me Optimoodilla haluamme aidosti auttaa teidän työyhteisöänne löytämään parhaan työvireen, voimavarat, energisyyden ja kaiken sen potentiaalin mitä työntekijänne voivat työlleen antaa ja mitä he voivat työstään saada.

Me näemme Optimoodilla, että virkistyspäivillä ja työhyvinvointitoimenpiteillä on merkittävä rooli yrityksissä hyvän ja tuottavan työarjen kehittämisessä. Me tuomme valmennuksellisia keinoja, asiantuntijoiden parasta osaamista ja hyvää eteenpäin vievää energiaa työarkeen vahvistamaan työntekijöiden hyvinvointia pitkällä tähtäimellä. 

Me näemme, että voimme omalla asiantuntemuksellamme mahdollistaa erilaisten työperäisten sairauksien, kuten uupumisen, ennaltaehkäisyn sekä pitkän ja vahvan työelämän toteutumisen.

Me Optimoodilla uskomme siihen, että meissä jokaisessa on valtava potentiaali, joka valmennuksellisten työkalujen avulla voidaan ottaa käyttöön.

Optimoodin asiantuntijat rakentavat teille sopivan hyvinvointiohjelman, kuunnellen teidän tarpeitanne.

Avainasemassa on ennaltaehkäisevä työ hyvinvoinnin parantamiseksi – toimitaan ennenkuin haasteet etenevät sairauksiksi ja esimerkiksi kroonisiksi kiputiloiksi.

Työntekijän elämänlaadulla ja terveydellä on suora vaikutus yrityksen tuottavuuteen ja talouteen.

Optimood tarjoaa työkalut tilanteen kartoittamiseksi, parantamiseksi ja optimoimiseksi. Innostamme ja valmennamme ottamaan oman hyvinvoinnin omiin käsiin ja päivittäiseen arkeen tukemaan hyvinvointia pitkällä tähtäimellä.

Tieto siitä, mitä pitää tehdä ja miten se viedään käytäntöön, sekä pidetään omassa arjessa yllä, ovat avaintekijöitä hyvinvointiin.

Otteemme on ratkaisukeskeinen, toimijuutta vahvistava ja innostava.

Ota yhteyttä:

CEO Jaana Mikkonen

jaana.mikkonen@optimood.fi

045 641 8645

Me palvelemme kokonaisvaltaisesti ilmoittautumisesta loppupalautteisiin ja seurantaan saakka – 15 vuoden kokemuksella.

Lataa opas alta!

Opas tarjoaa tehokkaita strategioita ja käytännön vinkkejä työntekijöiden sitouttamiseen omaan hyvinvointiin. Henkilöstöhallinto ja yrityksen johto ovat keskeisiä toimijoita luomassa terveellistä ja tuottavaa työympäristöä, ja tämä opas auttaa teitä viemään hyvinvointiohjelmanne seuraavalle tasolle.

Lataa opas sivun alalaidasta.