Palautteita lähityöviikosta

”(Tärkeintä oli) Yhteisöllisyys, tutustuminen, mukavaa vaihtelua työhön. Muistutus pitää mikrotaukoja työstä.”

”Live-keskustelut olivat mielekkäitä. Kehittävää sisältöä peruskahvitauon sijaan.”

”Ideat ja spontaanit keskustelut työkavereiden kanssa olivat parasta. Mukavaa kun muutkin on lähitöissä samaan aikaan, jolloin asioita voi käydä spontaanisti kysymässä. Myös kotoa poistuminen tuo kivaa tekemistä päiviin, saa ulkoilmaa ja vähän kävelyä. Lisäksi ideoiden kerääminen on mielestäni todella hyvä asia.”

”Muiden työntekijöiden näkeminen ja sen tuoma kanssakäyminen oli mukavaa. Myös keskustelutuokio missä mietittiin parannusehdotuksia oli hyödyllinen.”

”Aamiaishetket olivat yhteisöllisempiä, ja toimistolla näki kollegoita jotka eivät yleensä käy viikoittain paikalla. Heti saatiin järjestettyä esim. kesän päättäjäismenot toimiston väelle.”

”Lähityöbingo oli lapsenomainen kisailu, mutta hyvin tuntui tarttuvan aikuisiin ja oli hauskan leikkimielinen työpäivänpiriste.”

”Työkavereiden kanssa tuli juteltua enemmän kuin tavallisesti ja aiheet olivat pääosin muita kuin työhön liittyviä. Työpaikalla oli viikon ajan yhteisöllisempi ilmapiiri.”

”Jaanalle isot kiitokset! Käytännön asiat sujuivat todella mallikkaasti koko viikon.”

”Kiitos kun järjestitte lähityöviikon! On hyvä, että lähitöihin kannustetaan positiivisella tempauksella eikä esim. pakottamalla toimistolle.”

”Jumpat olivat sopivan mittaisia ja muistuttivat hyvin, millaisia liikkeitä työpäivän aikana kannattaa tehdä.”

”Arvostin sitä että näki ihmisiä kasvotusten.”

”Tärkeintä oli, että joka päivä oli vähän samaa ja vähän erilaista. Ja koko viikon jatkuva bingo antoi viikolle selkeän alun ja lopun.”

”Kiitos paljon! Lähityöviikko oli mukava piristys.”

”Toimistolle saapui henkilöitä, jotka eivät siellä käy käytännössä koskaan.”

”Kiva että näitä järjestetään!”

”Yhteinen aamiainen oli onnistunut, meitä oli aamulla yhdessä hieman enemmän kuin yleensä.”

Me palvelemme kokonaisvaltaisesti ilmoittautumisesta loppupalautteisiin ja seurantaan saakka – 15 vuoden kokemuksella.

Lataa opas alta!

Opas tarjoaa tehokkaita strategioita ja käytännön vinkkejä työntekijöiden sitouttamiseen omaan hyvinvointiin. Henkilöstöhallinto ja yrityksen johto ovat keskeisiä toimijoita luomassa terveellistä ja tuottavaa työympäristöä, ja tämä opas auttaa teitä viemään hyvinvointiohjelmanne seuraavalle tasolle.

Lataa opas sivun alalaidasta.